ACC 2019 is gestart

Zondag 14 oktober de Amsterdamse Cross Competitie is gestart, traditioneel in Nieuwveen, doorgaans een ‘zomer’ cross genoemd door de renners. Maar dat was dit jaar wel anders, modder, slijk, natte veen had de regen van afgelopen gecreĆ«erd. Voor het eerst is de ACC gestart met een modder cross, we hoefden er dit jaar niet lang op te wachten!

Eerste jaars nieuweling Jeffrey Zwart Stond er klaar voor en hield mooi stand de eerste ronden. Maar door een val tegen de afzetting – paaltje – moest hij de strijd vroegtijdig staken.

45-plus had HRC Excelsior twee vaste renners aan de start, Rene van den Hof en Ron Vroom zullen dit jaar regelmatig acte de presence geven.

Voordat de eerste ronde gerond was had Ron Vroom de koppositie genomen en deze de hele wedstrijd niet meer afgestaan, met minuut voorsprong wist hij de openingscross te winnen – Rene van den Hof reed net geen top 30 en moest genoegen nemen met een 31e plaats. Hetgeen overigens een goed start is voor hem, aangezien Nieuwveen niet zijn favoriete cross is. Volgende week strijkt de ACC neer bij HRC Excelsior kijken of de heer Vroom weer een MvdP-tje kan plaatsen. Bij deze de oproep aan de HRC renners met een crosser of MTB; komt rijden Zondag bij Excelsior!!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.